martes, 20 de diciembre de 2011

Comentari del vídeo fent amics


Ahir vaig veure un vídeo molt interessant d'un tema tan d'actualitat com pot ser les xarxes socials. I es plantejava, que no sols s'han desenvolupat moltíssim i es desenvoluparan més, si no que, han revolucionat el món tal i com el coneguen.

Un exemple de aquesta revolució es el poble de Copons anoia on no tenen cobertura, però utilitzen el facebook com un medi per a adonar-se de que passa al seu poble. Encara hi ha gent que no l’utilitza, l’ajuntament intenta promoure les xarxes com un medi de comunicació entre el poble i ell, fent servir debats i fent que el poble mostre les seus opinions.

Cada vegada més, hi ha gent que es fa famosa per la xarxa o la seua ocupació es troba a ella, com per exemple Gina Tots, que penja al seu bloc vídeos i les seues experiències personals o  Francis Pisani, periodista tecnològic que escriu habitualment en periòdics digitals, el qual diu que “amb un perfil digital podem participar d’un intercanvi de experiències, d’afectes, de coneixements, que potser mereixen la pena”. Altre exemple es Genis Roca, que dona xerrades a les empresaris per que coneguen les avanços informàtics, tal com diu:”les xarxes socials obrim la porta a un nou mon de gestió, ha ocorregut algo important en Internet i nosaltres amb office i Google, el mateix que en l’any 99”. A mes les xarxes no sols tenen les funcions per que van ser creades, si no que cada vegada més tenen noves utilitats, un exemple es Linked in, que es una xarxa on pots trobar oportunitats laborals, contar amb la ajuda de expert en la ocupació, etc.

No obstant això, l’ús mes freqüent de les xarxes sol ser entre els adolescents que l’utilitzen per comunicar-se, compartir fotos, cercar gent...malgrat aquestes activitats son desconegudes per als pares i son motiu de por per ells. I no es un por injustificat ja que la majoria de l’acaçament a menors es produeix a través d’Internet, per aquesta raó en algunes escoles estan fent-se xerrades on es avisen dels perills que podem ocórrer a Internet.

A mes a mes, un ús incontrolat de la xarxa pot arribar a crear problemes molt seriosos com addicció. Però el problema mes desconegut que es planteja es on arriben les nostres dades? tenim privacitat si pugen les nostres fotos a les xarxes? que passa amb la nostra informació quan la pengen? La agencia espanyola de protecció de dades diu :”si la gent sapiera que quan pugen vídeos o fotos, aquestes deixen de ser seues, canviarien la seua activitat en les seues xarxes socials”. Aquestes encara no s’han pronunciat de on arriben l’ informació, encara que hi ha xarxes com la espanyola tuenti que asseguren que quan un usuari borra les seues comptes s’esborren les seues dades per a protegir els seus drets.

Com es veu les xarxes presenten molts avantatges i inconvenients. Els experts encara que hi ha alguns que pensen que les xarxes son un moda passatgera, altres pensen que en un futur tindran molta utilitat, el que es clar que les xarxes actualment  son part de la nostra vida diària i no podem mirar per a altre costat encara que vulguem. I vostè que pensa de això? Vos agradem les xarxes socials? No? Perquè? Penseu que podem ser útils?