Les xarxes socials s’han convertit en un instrument molt utilitzat a les aules però no sempre tenen un fi educatiu. Molts alumnes, utilitzen aquestes xarxes amb fins lucratius oblidant que poden ser un mitjà molt útil d’aprenentatge.
Hem de ser conscients que la utilització de les xarxes socials al context educatiu presenta avantatges, però també desavantatges.
D’una banda, ens trobem amb una mena d’aspectes positius com són: contacte quasi permanent mestre-alumne i alumne-alumne, disposició d’informació rellevant per a les matèries treballades, així com una motivació per part dels alumnes, ja que es tracta d’un medi estimulant per a ells i que coneixen fil per randa.
D’altra banda, entre els desavantatges destaquem el fet de que els mestres no sempre són partidaris de la utilització de les noves tecnologies; bé pel desconeixement o bé per la falta d'interès. També els alumnes han de saber fer una clara distinció entre l’ús d’aquesta ferramenta quan s’està treballant a classe i quan es tracta del temps d’oci.
Per tant, l’Administració ha de posar els medis necessaris per a formar al professorat a través de cursos i seminaris, tots aquestos relacionats amb les TIC’s, amb el fi d’introduir-les com a eina de treball.
Com a conclusió destaquem el fet de que a la societat actual les xarxes socials són i han de ser un gran recurs educatiu, que amb el suport de tots els sector implicats en el procés educatiu, hi ha que introduir a les aules.
No hay comentarios:
Publicar un comentario